Sarpele cu un picior socheaza China

O femeie din China a descoperit cu stupoare un sarpe in propriul dormitor. Dupa ce si-a revenit din socul initial a avut parte de a doua surpriza, mai mare decat prima. Sarpele cu pricina avea un picior atasat abdominal. Omenii de stiinta incerca sa-si dea seama daca au de a face cu o reptila mutanta sau cu un exemplar puternic consagvinizat.
Duan Qiongxiu, o pensionara in varsta de 66 ani din orasul Suining situat in sud-vestul Chinei a avut parte de surpriza vietii sale, in momentul in care a descoperit un sarpe care se catara cu ajutorul unui picior pe peretele din dormitor. Terifiata, femeia a reusit totusi sa insface un pantof cu care a omorat sarpele. Dupa acest moment dramatic, doamna Qiongxiu a depozitat cadavrul straniei creaturi intr-un borcan cu alcool.
Reptila, in lungime de circa 40 cm si de grosimea degetului mic, prezinta un picior complet dezvoltat care-i crescuse in regiunea stomacala. Specialistii chinezi din cadrul Departamentului de Stiinte Naturale de pe langa Universitatea de Vest din Nanchung studiaza in prezent cadavrul straniului sarpe cu scopul de a intelege cum este atasat piciorul de corp, precum si daca sarpele este victima unei anomalii genetice, a unei consagvinizari stranse sau a unei mutatii rezultata din contactul cu substante radioactive.
“Este cu adevarat un animal socant, dar nu vom cunoaste cu exactitate ce s-a intamplat cu el, decat dupa ce vom incheia o autopsie detaliata”, declara presei herpetologul chinez dr. Long Shuai.